PLACUSZKI JAGLANO-KOKOSOWE BEZ MĄKI I MLEKA

Uwielbiam te placuszki na śniadanie. Dlaczego? Są nie tylko pożywne, sycące i pyszne, ale też nie zawierają glutenu, mleka i mąki.

Możesz ich usmażyć więcej i zabrać ze sobą na drugie śniadanie, dać dzieciom do szkoły lub jeść jako przekąskę w ciągu dnia.  

 

Składniki:

  • Musli Vitalness- jaglane z makiem – 1 szklanka
  • Mąka kokosowa
  • Mleko kokosowe – 1/2 szklanki
  • Jajko
  • soda oczyszczona- szczypta
  • sól- szczypta

Do miski wsyp musli, dodaj jajko i mleko kokosowe- wymieszaj i odstaw na 15 minut, aż płatki lekko wchłoną mokre składniki.

Dodaj pozostałe składniki. Mąki kokosowej tyle, aby powstało gęste ciasto, z którego można uformować placuszki. Ciasto nie powinno być zbyt zbite, ale też nie leiste.

Smaż na oleju kokosowym, na średnim ogniu.

 

Smacznego 🙂

 

 

 

 

.

Może Cię zainteresować

Spróbuj i ciesz się smakiem 🙂