NALEŚNIKI Z MALINAMI I GRANOLĄ
Naleśniki to świetna propozycja na sycące i pożywne śniadanie. Połączenie ich z granolą, malinami i czekoladą to istna petarda!
Granola przyjemnie chrupie, a smak gorzkiej, rozpływającej się w ustach czekolady jest uzupełniony lekką kwasowością malin i słodyczą miodu dodanego do granoli.
KROK 1- NALEŚNIKI
Przyrządź swoje ulubione naleśniki lub skorzystaj z naszego przepisu, który znajdziesz tutaj: PUSZYSTE NALEŚNIKI BANANOWO- KOKOSOWE BEZ MLEKA
KROK 2- NADZIENIE
Składniki:
– Granola z malinami i kokosem
– 1 tabliczka gorzkiej czekolady (taka, jaką najbardziej lubisz)
– 1 łyżka masła
– maliny
Do małego rondelka włóż masło. Na małym ogniu roztop masło, a następnie dodaj do niego czekoladę. Mieszaj, aż czekolada się roztopi.
Wskazówka:
możesz skorzystać także z naszego przepisu na błyskawiczną „czekoladę” bananową i uczynić śniadanie bardziej dietetycznym.
BŁYSKAWICZNA I ULTRAŁATWA CZEKOLADA BANANOWA
KROK 3- PYSZNE POŁĄCZENIE
Posmaruj naleśniki czekoladą, dodaj maliny, posyp granolą malinową.
Ciesz się smakiem 🙂